Nieuws

Afdrukken

Dagverblijf voor stichting Amarant

Geschreven door Marco Zonnenberg op . Gepost in Nieuws

Dagverblijf Amarant Goirle

Stichting Amarant gebruikt units van ZHV voor een semi-permantent dagverblijf in Goirle voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking.

Voor een benodigd dagverblijf van ca. 90m² voor een periode van 3 jaar heeft stichting Amarant Tilburg de opdracht aan ZHV gegeven voor de bouw van drie nieuwe units van 10x3m. Deze opdracht omvat behalve enkele speciefieke eisen met betrekking tot rolstoelvriendelijkheid van de eenheden zoals extra brede deuren, buitenkozijnen zonder dorpels en een invalide toilet een uitgebreide goedkeurings procedure. Vanwege een intensief dagelijks gebruik en de beperkingen van de gebruikers werden de specificaties van de units voor dit onderkomen uitgebreid getoetst door opdrachtgever en gemeente. Zo moest het onderkomen voldoen aan het bouwbesluit en werden eisen met betrekking tot constructie, brandveiligheid en ventilatie zwaar gewogen. Om hieraan te voldoen heeft ZHV diverse constructie tekeningen, berekeningen en beschrijvingen met betrekking tot dit onderkomen aangeleverd.

technische tekeningen dagverblijf

Een andere bijzonderheid bij dit project was dat de units geplaatst moesten worden in de achtertuin van een oud klooster. Deze tuin was echter alleen te voet toegankelijk waardoor een kraan ingezet moest worden om de units over het klooster te zetten. Om de vlucht van 35 meter te kunnen overbruggen was hiervoor een 170 tons kraan nodig.

u</p>nit plaatsing met kraan